Международният песенен конкурс Евровизия, чието тазгодишно издание е в Ротердам,

...
Международният песенен конкурс Евровизия, чието тазгодишно издание е в Ротердам,
Коментари Харесай

Официалното започна Евровизия

Международният песенен конкурс " Евровизия ", чието тазгодишно издание е в Ротердам, бе публично открит нощес, оповестяват интернационалните осведомителни организации.

На церемонията в нидерландския пристанищен град участваха делегации на 34 от 39-те страни участнички, измежду които и България. Събитието бе предавано онлайн онлайн за феновете и публицистите, които не съумяха да отидат в Нидерландия поради рестриктивните мерки по отношение на ковид.

По време на церемонията, българската представителка в състезанието, Виктория описа, че обича да пее за персоналните житейски истории, защото това може да свърже хората с нейната музика.

Виктория Георгиева ще пее под номер 13 във втория полуфинал, който ще се организира на 20 май 2021 година

Виктория, която показва България с песента Growing Up is Getting Old, ще се конкурира на полуфинала с представителите на 16 страни – Сан Марино, Естония, Гърция, Чехия, Австрия, Полша, Молдова, Исландия, Сърбия, Грузия, Албания, Португалия, Финландия, Латвия, Швейцария, Дания. Финалът е на 22 май.

Представителката на Австралия Монтен няма да може да отиде на място поради рестрикциите и ще взе участие в състезанието отдалечено. Отсъстваха още делегациите на Полша и Исландия, членове на които дадоха позитивна проба за ковид. Представителите на Румъния и Малта, които са отседнали в един хотел с тях, пък се самоизолираха.

Двата полуфинала на " Евровизия " са във вторник и четвъртък. На финала в събота ще могат да участват към 3500 индивида, освен това без да носят маска. Те обаче ще би трябвало да показват негативен тест за ковид. Самите участници ще бъдат изолирани в специфичен балон.

Според прогнозите Барбара Прави, постоянно сравнявана с именитата Едит Пиаф, може да донесе първата победа на Франция от 44 години. С най-големи шансове след нея са представителите на Италия и Малта, отбелязва Франс прес.

Миналата година състезанието бе анулиран за първи път в своята история поради експлоадирането на пандемията.

Според прогнозите българската представителка има съществени шансове, най-малкото за положително показване. Някои букмейкъри я подреждат на шесто място.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР