Международният път свързва Европа с Азия и по него върви

...
Международният път свързва Европа с Азия и по него върви
Коментари Харесай

Опасен участък на пътя Русе-Велико Търново

Международният път свързва Европа с Азия и по него върви натоварен тежкотоварен трафик.

Рекордните жеги това лято доведоха и до многочислени пътни сектори с развалена асфалтова настилка в цялата страна. Заради жегите износващият пласт на асфалта доближава температура на омекване и поради претрупаните камиони и тирове се образуват дълбоки коловози.

Един от невралгичните сектори, където има развалена настилка от тировете, е по основен път Русе-Велико Търново край село Куцина. Дълбоките коловози в асфалта основават предпоставки за произшествия, предава БТВ. 

„ По-лошо от Околовръстното в София. Трима индивида има убити и всеки миг може да стане злополука с МПС. Една педя коловоз по пътя за Полски Тръмбеш, дясната посока за Търново е като траншея. Всяка година става това нещо, вършат ненапълно и като се нагорещи асфалтът, като минат тези камиони по 40 тона и коловозът е подготвен “, споделя водач.

След горещото лято с рекордни температури развалените сектори по интернационалния път, който свързва Европа с Азия и по който върви натоварен тежкотоварен трафик, са се нараснали, демонстрира репортерска инспекция. През зимата коловозите се заледяват и основават рискови обстановки за водачите.

„ Опасни са, доста са рискови! И не вземат ограничения лятно време както другаде ги стопират по горещините тежкотоварните коли да ги стопират, да не се движат “, споделя различен мъж.

Международният път не е ремонтиран от 2006 година, оповестяват от пътната организация, само че неотдавна са почнали поправки.

„ Към момента имаме утвърдени задачи за целия сектор от границите на град Русе до град Габрово, в който да се извърши подобен предпазен ремонт  и да се подменят асфалтовите покрития на този сектор “, показва инж. Венцислав Ангелов, шеф на ОПУ–Велико Търново.

От пътната организация допълват, че при ремонтите се употребява добавка към асфалтовата примес за повишение точката на омекване при високи температури. Така, при интензивния тежкотоварен трафик ще се предотврати издуването и деформирането на износващия асфалтов пласт.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР