Международният олимпийски комитет заяви в сряда, че няма идеално решение

...
Международният олимпийски комитет заяви в сряда, че няма идеално решение
Коментари Харесай

МОК: Няма идеално решение за Игрите в Токио

Международният олимпийски комитет съобщи в сряда, че няма идеално решение за застрашената от ковид Олимпиада в Токио.

„ Това е невиждана обстановка, коята се нуждае от невиждани ограничения “, сподели представител на МОК след рецензиите на водещи спортисти, че те са били принудени да поемат опасности за здравето си, в случай че Игрите се проведат по проект сред 24 юли и 9 август.

„ МОК е предан на това да откри решение с допустимо минимум отрицателното въздействие върху спортистите, до момента в който резервира интегритета на надпреварата и здравето на участниците. Нито едно решение няма да бъде идеално в тази обстановка и таман поради това ние разчитаме на отговорността и солидарността на състезателите “, добави представителят.

По-рано, олимпийската шампионка в овчарския скок Катерина Стефаниди и седмобойката Катарина Джонсън-Томпсън показаха опасенията си, откакто МОК съобщи, че е „ изцяло предан “ да организира Игрите по проект сред 24 юли и 9 август. „ МОК желае да продължим да излагаме здравето си на риск, здравето на фамилиите ни и общественото здраве, с цел да упражняваме всекидневно? В момента ни излагате на заплаха, през днешния ден, не след четири месеца “, написа Стефаниди в Туитър. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР