Международният олимпийски комитет отличи президента на БФ ски Цеко Минев

...
Международният олимпийски комитет отличи президента на БФ ски Цеко Минев
Коментари Харесай

МОК отличи Цеко Минев с престижната награда „Спорт без граници“

Международният олимпийски комитет отличи президента на БФ ски Цеко Минев с влиятелната премия „ Спорт без граници “. Трофеят е със обществена устременост и в съответния случай се присъжда за активността по приобщаване на деца в риск към добиващата все по-голяма известност самодейност „ Научи се да караш ски “. През тази зима още веднъж няколко хиляди младежи участваха в плана, а за първи път бяха включени и хора в неравностойно състояние.

Призът на МОК бе връчен на господин Минев от генералния секретар на БОК Белчо Горанов, който посочи напъните, които поставя БФ ски с цел да насърчи децата да спортуват, оповестява bgolympic.org. От своя страна президентът на БФ ски благодари за оценката. „ Децата и младежите са непрекъснат приоритет в активността на ски-федерацията, нека по-скоро да им предоставим една доста по-модерна инфраструктура в планините, с цел да може повече млади българи да имат естествени условия за деен и здравословен метод на живот, “ сподели Минев и подсети, какъв брой доста дребни селища из страната са подготвени и имат предпочитание да влагат в местни зимни центрове по места.

Награждаването се състоя по време на днешната взаимна Пресконференция на Български олимпийски комитет и на БФ ски преди зимния сезон. На срещата с медиите участваха и двете огромни звезди на България в сноуборда Александра Жекова и Радослав Янков, които описаха за подготовката си за идните през февруари Олимпийски зимни игри в Пьонгчанг.

Белчо Горанов разгласи, че евентуално страната ни ще взе участие с към 20 спортисти, в доста от спортовете през декември и януари предстоят най-важните квалификационни стартове за придобиване на квоти. „ През 2018 година целите на БОК са игрите в Пьонгчанг и Младежката лятна олимпиада през октомври в Буенос Айрес “, сподели още Горанов. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР