Международният олимпийски комитет очаква да бъде информиран от ФИФА за

...
Международният олимпийски комитет очаква да бъде информиран от ФИФА за
Коментари Харесай

МОК чака позицията на ФИФА за световни първенства на всеки 2 години

Международният олимпийски комитет чака да бъде осведомен от ФИФА за вероятната смяна на провеждането на международните шампионати на всеки 2 години, което ще докара до конфликт с Олимпийските игри.

ФИФА съществено обмисля опцията да учести провеждането на мондиалите след 2026 година и евентуалното международно състезание през 2028-а ще се организира тъкмо преди Олимпиадата в Лос Анджелис.

Президентът на МОК Томас Бах съобщи, че чака позицията на ФИФА и на президента й Джани Инфантино, който също е член на МОК.

"Не сме имали съвещания с ФИФА и президента й. Всичко, което знаем, го научаваме от медиите ", сподели Бах пред репортерите.

"Знаем, че проектите са такова международно състезание да се състои за първи път през 2028-а. Трябва да проучим какво значи това за играчите и какви последици ще има. МОК ще продължи да следи календара на интернационалните мачове ", сподели Бах.

Олимпийските игри и международните шампионати по футбол са най-големите спортни събития в света. В момента мондиалите се организират всеки 4 години и са в годината на Зимните олимпийски игри, които обикновено са през месец февруари.

Предложението на ФИФА срещна съществени рецензии, най-много от федерациите в Европа и Южна Америка. Виртуална среща за календара би трябвало да има по-късно през декември.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР