Международният олимпийски комитет (МОК) възнамерява да отложи провеждането на Олимпиадата

...
Международният олимпийски комитет (МОК) възнамерява да отложи провеждането на Олимпиадата
Коментари Харесай

Олимпиадата в Токио е под въпрос

Международният олимпийски комитет (МОК) има намерение да отсрочи провеждането на Олимпиадата в Токио заради разпространяването на ковид, написа БГНЕС.
Решението за отлагането на игрите ще бъде взето най-късно до месец. Това стана ясно след изключително съвещание на Изпълнителния ръб на МОК заради увеличаващият се напън от страна на доста спортисти и национални олимпийски комитети Игрите да бъдат забавени. По неофициална информация сега се разискват няколко дати за провеждането на Игрите - октомври 2020 или юли 2021 година.

Преди съвещанието на Изпълнителния ръб президентът на Международния олимпийски комитет Томас Бах за следващ път се изрече скептично по отношение на разновидността Олимпийските игри в Токио да бъдат отсрочени поради пандемията от COVID-19, само че въпреки всичко загатна, че е допустимо това да се случи.

" Олимпийските игри не могат да се реалокират, както един футболен мач се отсрочва за идната събота. Това е доста сложен развой и с цел да се вземе отговорно решение, би трябвало да има ясна фондация на обосновката му ", сподели Бах пред немската телевизия SWR. Все отново Бах съобщи, че няма никакъв вид Игрите да бъдат изцяло анулирани, което оставя вратата открехната за тяхното отсрочване. " Отмяна на Олимпиадата би било най-нечестното решение, което ще унищожи фантазиите на 11 хиляди спортисти и 206 олимпийски комитета ", сподели президентът на МОК.

В тирада пред Народното събрание Шиндзо Абе съобщи, че Япония към момента е изцяло ангажирана с реализацията на Олимпийските игри, само че добави: " че в случай че стане мъчно да се подсигуряват здравето и сигурността на спортистите, решението да отложим Олимпиадата може да стане неизбежно”. Абе разяснява изказването на президента на МОК Томас Бах. Той съобщи, че дефинитивно решение за Олимпиада 2020 ще бъде взето до четири седмици, само че анулация на Игрите не се възнамерява.

" Това подхожда на моята тактика на осъществяване на Игрите в цялостен формат. Ако задачата се усложни, ние би трябвало преди всичко да мислим за спортистите и не е изключено да се вземе решение за отсрочване ", сподели Абе в Народното събрание.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР