Международният олимпийски комитет (МОК) се обърна с официална молба към

...
Международният олимпийски комитет (МОК) се обърна с официална молба към
Коментари Харесай

МОК поиска Зубков да върне златните медали от олимпиадата в Сочи

Международният олимпийски комитет (МОК) се обърна с публична молба към Александър Зубков, който сега е президент на съветската федерация по бобслей, да върне двата златни медала от олимпийските игри в Сочи 2014.

"За МОК има значение решението на Спортния трибунал, което не беше обжалвано. По тази причина МОК има публична молба за връщане на медалите ", се споделя в изказване на олимпийската централа.

Дисциплинарната комисия на МОК, под управлението на Денис Освалд, призна Зубков за отговорен в нарушение на антидопинговите правила, анулира резултатите му от олимпиадата в Сочи, където той взе две златни оценки, и му наложи доживотна възбрана да взе участие на олимпийски игри.

Зубков апелира решението пред Спортния трибунал (КАС), който отчасти удовлетвори жалбата му и анулира пожизненото му премахване от олимпийски игри. Пред ноември съветски цивилен съз отхвърли да признае за територията на Русия решението на КАС по отношение на виновността на Зубков в нарушение на антидопинговите правила.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР