Международният олимпийски комитет (МОК) не е одобрил първоначалния вариант на

...
Международният олимпийски комитет (МОК) не е одобрил първоначалния вариант на
Коментари Харесай

МОК иска по-малко червено по екипите на руските състезатели в Пьончан

Международният олимпийски комитет (МОК) не е одобрил първичния вид на оборудването на съветските състезатели по бобслей и втурване с шейни, които ще взе участие в зимните игри в Пьончан през 2018 година Върху триката, както и върху бобовете и шейните е имало червени претекстове. Ръководството на МОК е поискало те да бъдат сменени с " по-малко червен цвят ", заяви президентът на съветската федерация по бобслей Сергей Пархоменко пред ТАСС. " Нашият вид провокира някои мнения от МОК. Международните ръководители видяха съветски претекстове в комбинизоните на нашите спортисти. Освен това те желаеха претекстовете в нашите бобове и шейни да не бъдат толкоз червени, колкото аленото в съветския байрак. Затова ги направихме в цвят бордо ", изясни Пархоменко.
Федерацията е изпратила поправените форми и цветове на Руския олимпийски комитет, който би трябвало да ги задвижи до МОК.
Руските състезатели по шорттрек и бързо пързаляна с кънки също няма да могат да употребява червен цвят върху оборудването си. Затова те ще са облечени напълно в синьо и бяло, заяви президентът на кънки федерацията Алексей Кравцов.
На 5 декември изпълнителният комитет на МОК наложи възбрана на Русия за присъединяване в олимпийските игри. Руски състезатели ще могат да се състезават в Пьончан, само че единствено под безпристрастен байрак и химн и при съществуването на чисто допинг минало.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР