Международният олимпийски комитет е стартирал вече процедурата по връчване на

...
Международният олимпийски комитет е стартирал вече процедурата по връчване на
Коментари Харесай

МОК стартира процедурата по връчване среброто на Милка Манева от Лондон 2012


Международният олимпийски комитет е стартирал към този момент процедурата по връчване на сребърния орден на състезателката по повдигане на тежести Милка Манева за представянето й на Олимпийските игри в Лондон през 2012 година

Това дефинитивно поставя точка на сагата и към този момент публично значи, че българката може да се счита за олимпийска вицешампионка, а Българската федерация по повдигане на тежести печели орден от въпросната олимпиада, заяви за www.wfbulgaria.com президентът на БФВТ Неделчо Колев.

Както е известно Милка Манева се подреди пета по време на Игрите в Лондон, само че повторното тестване на пробите откри, че три състезателки преди нея са употребявали неразрешени вещества и съгласно допинг наредбите на МОК и МФ се дисквалифицират.

По тази причина ръководителят на БОК Стефка Костадинова е изпратила писмо до БФВТ, с което уведомява президента на федерацията Неделчо Колев за стартираната процедура по връчване на медала.

„ Уважаеми господин Колев,

МОК ни осведоми, че в резултат на взетите решения за дисквалификация на Мая Манеса, Светлана Царукаева и Сибел Симсек, които са се класирали на Олимпийските игри в Лондон на първо, второ и четвърто място в надпреварите по повдигане на тежести в кат. 63 кг, Милка Манева в този момент е класирана на второ място.

За да се пристъпи към преразпределянето съгласно новото класиране, апелирам Милка Манева да изпрати в БОК дипломата извоювана за петото място, която БОК ще изпрати назад в МОК. След това МОК ще пристъпи към процедура за преразпределяне на медала колкото е допустимо по-бързо.

Допълнително ще бъдем известени за опциите за осъществяване на гала по връчването на олимпийския орден на Милка Манева, “ се споделя още в писмото.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР