Международният наказателен съд в Хага издаде заповед за арест на

...
Международният наказателен съд в Хага издаде заповед за арест на
Коментари Харесай

Кой ще арестува Владимир Владимирович Путин?

Международният углавен съд в Хага издаде заповед за арест на съветския президент Владимир Путин по обвиняване във военни закононарушения и противозаконна депортация на украински жители, сред които и деца.

Това звучи амбициозно, но остава по-сложната част - действителното арестуване на Путин. То, казано на юридически език, съставлява комплициран в действителност състав.

Сиреч - осъществяването на заповедта е много по-трудно от написването ѝ. Доста по-трудно да вземем за пример от ареста на Доналд Тръмп, който също е на дневен ред.

Така набъбва въпросът: кой ще арестува В.В. Путин?

Подобен въпрос бе заложен на Румен Радев от български публицисти в Брюксел: Ще арестувате ли Путин, в случай че пристигна в България?

Радев отговори, че “въпросът е неправилен ”, тъй като Путин нямало да пристигна в България.

С други думи, няма да е Радев арестувачът на Путин. Но не тъй като “въпросът е неправилен ”, а тъй като Радев е двузначен, както е обяснявано неведнъж и както сме го рисували като Двулик Янус (макар че някои употребяват една неделикатна рима на Янус).

Със сигурност можем да кажем, че Симеон Сакскобургготски също няма да арестува Путин, където и да го види. Има доста аргументи за това. Освен, че е по-стар и от Бай Байдън, Сакскобургготски към този момент се изрече, че заповедта за арест на Путин е “поредната ненужна стъпка ”.

Такъв си ни е Дядо Цар, той не обича внезапните придвижвания и отколе изповядва известната максима, приписвана на татко му: “Винаги с Германия, в никакъв случай срещу Русия ”. А Международният съд е в Холандия - ни Германия, ни Русия.

Бойко Рашков също не би се наел с тая работа - той обича бомбастичните арести, само че и той е малко като полуостров Крим, по определението на президента Радев - съветски е, кой да е.

Ясно е, че за ареста на Путин у нас би трябвало да се търси някой евроатлант като Бойко Борисов.

Борисов, въпреки да има в биографията си Голям шлем от скъпи услуги за Путин, в последно време е истерично-декларативно евроатлантичен.

В едно от нервните си изявленията неотдавна твърдеше, че три пъти за една седмица е бил в Американското посолство и че, щом са споделили американците да приемем едикойси закон, “трябва да го приемем, даже да е противоконституционен, пък след това ще го преправим ”.

Така че - в случай че новата управническа коалиция направи Борисов още веднъж основен секретар на Министерство на вътрешните работи, той би могъл да арестува Путин, стига несъмнено да го примамим да посети България.

Познавайки характера на Борисов обаче, сигурни сме, че карцерът на Путин ще бъде коренно човечен, не като на Навални, Мандела и като безчовечния арест на Борисов от Рашков.

Борисов ще обезпечи на арестанта Путин първокласно помещение от ранга на хотел “Берлин ” или Къщата в Барселона. В Ареста три Мата Харита в бяла одеждa ще галят Владимир Владимирович по главата и ще го целуват бърже, а той ще ги гледа мили-засмени.

Разбира се, съвършен вид би бил и двамата да се социализират с Бай Ставри, само че това са прекомерно смели халюцинации.

***

В самата Русия претенденти да арестуват Путин има на места, само че с цел да го създадат, първо би трябвало самите те да излязат от пандиза - това са опозиционери като Алексей Навални, Иля Яшин и други задрешетници.

Опозиционерите, които не са по пандизите, пък са по-радикални нацисти и милистаристи от самия Путин.

Такъв е да вземем за пример терористът и някогашен боен министър на така наречен ДНР Игор Стрелков-Гиркин. Преди дни той сътвори някакъв Клуб на разсърдените патриоти (Клуб рассерженных патриотов) - организация, която ще се бори с некадърното и корумпирано ръководство на (според тях) губещата войната Русия. Щели да се борят “само с легални средства ”, без секрети заприказва, бойни чукове и престъпни понятия. Само че даже при фантастичния сюжет Гиркин да арестува Путин, надали ще го съобщи в Хага. Защото самият Гиркин към този момент има задочна присъда от същия съд - за сваления над Донбас малайзийския пътнически боинг с съвсем 300 индивида на борда през 2014.

Въпросът остава открит.

 

Автор: Г-н Балев, Прас Прес
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР