Международният наказателен съд (МНС) в Хага е най-добрият вариант за

...
Международният наказателен съд (МНС) в Хага е най-добрият вариант за
Коментари Харесай

ЕС е за юрисдикция на съда в Хага върху агресията срещу Украйна

Международният углавен съд (МНС) в Хага е най-хубавият вид за пълномощия върху закононарушението експанзия в Украйна.

Това стана ясно от думите на еврокомисаря по пръвосъдието Дидие Рейндерс. Той приказва след края на двудневния Съвет „ Правосъдие и вътрешни работи “ в Брюксел. На него отрасловите министри от страните членки разискаха опциите за основаването на специфичен арбитражен съд за Украйна.

Рейндерс употребява спортна терминология, с цел да изясни и степенува разновидностите на решенията:

• Златно решение – МНС. За Украйна ще бъде значимо да ратифицира Римския статут, с цел да взе участие в него. Рейндерс прикани страните членки да продължат да работят за известна еволюция в компетенциите на МНС за всички обстановки, когато е налице закононарушението агресия;

• Сребърно решение – настояването на Украйна за специфичен арбитражен съд. Европейски Съюз е подготвен да разиска този вид с групата от 17 страни членки на Европейски Съюз и още 6 сътрудници, стремяща се да подсигурява подвеждането под отговорност за агресията;

• Бронзово решение – хибриден арбитражен съд.

„ Според нас МНС би трябвало да играе основна роля. Обособяването на нов център в Хага за гонене на закононарушението експанзия е първата стъпка. За следствието на интернационалните закононарушения, в това число депортацията на деца, няма да оставим камък върху камък, преди на виновниците да бъде потърсена отговорност ”, увери Рейндерс.

Той добави, че Европейската комисия е подготвена да разиска включването на Европейската прокуратура в преследването на случаите на заобикаляне на глобите на Европейски Съюз.

„ Допълнително ревизираме по какъв начин съветското имущество може да бъде употребявано за възобновяване на Украйна и за погашение на компенсации. Това допуска дейно използване на наложените против Русия наказания ”, сподели еврокомисарят.

По думите му въпросът за репарациите е част от обезпечаването на правдивост за Украйна. Европейска комисия поддържа основаването на интернационален указател на жалбите, с цел да бъдат събрани сведения от жителите за понесените вреди. Така по-точно ще се разбере каква е цената.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР