Международният наказателен съд (МНС) обяви, че ще продължи да работи

...
Международният наказателен съд (МНС) обяви, че ще продължи да работи
Коментари Харесай

Съдът в Хага не е притеснен от заплахите на САЩ за санкции

Международният углавен съд (МНС) разгласи, че ще " продължи да работи несмущаван ", отговаряйки на вчерашните закани на съветника по националната сигурност на Съединени американски щати Джон Болтън, който заплаши със наказания, в случай че трибуналът предприеме следствие на хипотетични военни закононарушения от американски военнослужещи в Афганистан.

Съдът, чието седалище е в Хага, който проверява геноцид, закононарушения против човечеството и военни закононарушения, съобщи в изказване, че е самостоятелна и безпристрастна институция, която е подкрепяна от 123 страни.

" Международният углавен съд, като съд, зависещ на закона, ще продължи да прави своята работа несмущаван, в сходство с тези правила и всеобхватната концепция за върховенството на закона ", се добавя в изказването.

Джон Болтън разяснява тематиката през вчерашния ден, като назова МНС " безконтролен " и " искрено рисков " за Съединени американски щати и Израел, както и за други съдружници.

" В общи линии МНС към този момент е мъртъв за нас ", акцентира Болтън пред консервативното " Федералистко общество " във Вашингтон и предизвести: " Ако съдът се занимава с нас, Израел или други съдружници на Съединени американски щати, няма да стоим безучастно. "

По думите на съветника по националната сигурност на Съединени американски щати, Вашингтон е подготвен да наложи финансови наказания и да повдигне наказателни обвинявания на чиновници на МНС, в случай че те подхващат дейности против каквито и да е американци.

" Ще забраним на неговите съдии и прокурори да влизат в Съединени американски щати. Ще възбраним техните средства в американската финансова система и ще ги съдим в американската правосъдна система ", добави Болтън.

Прокурор на МНС изиска през ноември 2017 година да стартира следствие на хипотетични военни закононарушения, осъществени от американските военни в Афганистан, по-специално поради изстъпления против арестувани.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР