Международният наказателен съд издаде заповеди за арест на двама високопоставени

...
Международният наказателен съд издаде заповеди за арест на двама високопоставени
Коментари Харесай

Международен съд иска арест на двама руски офицери, свързани с войната в Украйна

Международният углавен съд издаде заповеди за арест на двама високопоставени съветски военни по обвинявания, свързани с офанзиви против гражданска инфраструктура в Украйна.

Това е едвам вторият път, когато международният съд обществено афишира заповеди за арест, свързани с войната на Русия в Украйна.

През март 2023 година съдът издаде заповед за арест на съветския президент Владимир Путин за военни закононарушения, обвинявайки го в персонална отговорност за отвличанията на деца от Украйна.

Във вторник съдът разгласи заповеди за съветския генерал-лейтенант Сергей Иванович Кобилаш, който беше пълководец на авиацията за отдалечен обхват на Въздушно-космическите сили в време на хипотетичните закононарушения.

Също по този начин се търси адмирал от съветския флот Виктор Кинолаевич Соколов, който е бил пълководец на Черноморския флот.

Те се търсят за военно закононарушение за управление на офанзиви в цивилни обекти и причиняване на несъразмерни инцидентни вреди на цивилни лица или вреди на цивилни обекти и престъплени...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР