Международният морски проект DERIN (Digital Education Readiness in Maritime and

...
Международният морски проект DERIN (Digital Education Readiness in Maritime and
Коментари Харесай

ТУ – Варна в международен проект за морско образование по програма Еразъм+

Международният морски план DERIN (Digital Education Readiness in Maritime and Inland Navigation) включва още пет европейски организации от Нидерландия, Румъния, Латвия, Хърватия и Естония. Присъствието на Технически университет – Варна като желан сътрудник за България се реализира по покана на водещата организация Romanian Maritime Training Centre – CERONAV – Romania. Изборът е вследствие на потвърдената подготвеност, иновативност при образованието на морски фрагменти и разширения набор от атрактивни специалности за бъдещето, които се преподават от университетския състав на ТУ-Варна.

Проектът DERIN дава опция посредством създаване на новаторски способи за преподаване и материали в поддръжка на учители, обучители и оценители и посредством онлайн образование и оценяване на личния състав на морския и речен транспортен съд, обучаемите да придобият морски работни места в сходство със стандартите STCW 2010, по този начин и тези, нужни за работа по вътрешно мореплаване, както е разказано в стандартите ES-QIN 2020.

Проектът обгръща всички морски катедри в университета, които укрепват просветителните си качества и имат опция да работят с водачите в морската промишленост Kongsberg и Wärtsilä Voyage. Това им дава опция да презентират опциите за образование отвън страната и да вземат присъединяване в голям брой интернационалните научни и бизнес конгреси.

Проектът DERIN дефинира на Технически университет – Варна водеща просветителна позиция в морската сфера при образование, което се реализира онлайн. Повишиха се просветителните достижения на личния състав по морско и вътрешно мореплаване въз основата на новаторска образователна среда за образование и оценка на компетентността благодарение на новаторски мултимедийни приложения –симулатори, приложения за виртуална и разширена действителност, цифрово съоръжение и всевъзможни други новаторски образователни пособия. Академичният състав закупи умения съгласно одобрените количествени индикатори на Европейската програма за умения и нейния пакт, който има за цел да предприема конкретни дейности за повишение на квалификацията и преквалификацията на хора в трудоспособна възраст и съдействие посредством партньорства. Предстои бъдещо надграждане на актуалните благоприятни условия с виртуалната действителност и други нововъведения в областта на морското обучение.

В резултат на работата по плана Технически университет – Варна основава необятно транснационално съдействие на равнище Европейски Съюз и обезпечава на своите студенти и курсисти директни срещи и благоприятни условия за работа във водещи морски компании.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР