Международният комитет на Червения кръст (МКЧК) започна да доставя хуманитарни

...
Международният комитет на Червения кръст (МКЧК) започна да доставя хуманитарни
Коментари Харесай

Червеният кръст започна да доставя помощ за арменците в Нагорни Карабах

Международният комитет на Червения кръст (МКЧК) стартира да доставя филантропични товари на арменците от Нагорни Карабах паралелно по Агдамския и по Лачинския кулоар, заяви за ТАСС Илаха Хюсеинова, началник на отдела за връзки с обществеността в представителството на МКЧК в Азербайджан.

" Товарът към този момент пътува към Ханкенди (Степанакерт, столицата на Нагорни Карабах - бел. ред.). Той към този момент е минал през контролно-пропускателния пункт на съветските миротворци по Агдамския път и се насочва към местоназначението си ", сподели Хюсеинова, уточнявайки, че товарът съдържа брашно и медикаменти.

Според осведомителна организация АзерТАдж ескорт от два автомобила и камион, пренасящ филантропична помощ на МКЧК, е минал през граничния пункт Лачин на арменско-азербайджанската граница и също се е насочил към Ханкенди.

Вчера управляващите в непризнатата Нагорно-Карабахска република се съгласиха с предлагането на съветските миротворци и МКЧК да се позволи едновременното прекосяване на филантропични товари по Лачинското и Агдамското трасе, предава Българска телеграфна агенция.

Азербайджанското външно министерство на собствен ред съобщи, че Баку е подготвен да провежда редом потребление на маршрутите Агдам-Ханкенди и Лачин-Ханкенди за доставка на артикули за Карабах при спазване на условията на азербайджанското законодателство.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР