Международният кинофестивал в Гьотеборг, който е най-големият на Скандинавския полуостров,

...
Международният кинофестивал в Гьотеборг, който е най-големият на Скандинавския полуостров,
Коментари Харесай

Кинофестивалът в Гьотеборг търси киноман, който да гледа филми в изолация на самотен остров

Международният кинофестивал в Гьотеборг, който е най-големият на Скандинавския полуостров, ще премине тази година под знака на изолацията по схемата - една прожекция - един фен, предава ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

Понастоящем уредниците оповестиха в уеб страницата си, че търсят киноман, който да изкара една седмица в гледане на филми на уединен остров.Островът с фар Патер Ностер в Северно море, който е на върха на архипелага, е едно от най-безлюдните и обрулени от ветровете места в Швеция. На определения фен на киноизкуството ще му бъде предоставена опцията да се любува в продължение на цяла седмица на най-новите достижения в седмото изкуство. При все това той всеки ден ще би трябвало да споделя своите усещания от затворничеството си и от кинолентите.

Аналогични извънредни прожекции единствено за един фен ще бъдат направени и в кинотеатрите " Скандинавиум " и " Дракен ".

Тази година кинофестивалът в Гьотеборг ще премине извънредно в дигитален формат, като публиката ще има достъп до всички филми, до министър председателите и срещите с креативните колективи в интернет платформите.

Основна тематика на феста ще бъде " Социалната отдалеченост - новият свят, зародил след пандемията и ролята на киното в него ". Програмата на кинофорума, който ще се организира от 29 януари до 8 февруари, ще бъде показана на 12 януари.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР