Международният географски хакатон Hack for a Sustainable Future ще търси

...
Коментари Харесай

Hack for a Sustainable Future ще търси IT идеи за решения на глобални проблеми

Международният географски хакатон Hack for a Sustainable Future " ще търси IT решения против световните промени. Софтуерната компания Esri, профилирана в региона на географските осведомителни технологии (ГИС), и стартъп медията TechCrunch провеждат събитието, като канят всички с интерес към основаването на новаторски артикули да предложат своите решения за битка с провокациите на XXI век. Екипите могат да изпращат своите истински планове до 13 септември по тематики, свързани с екологични проблеми и някои публично значими въпроси като COVID-19 и общественото неравноправие.
Кой може да взе участие
Участието в хакатона е екипно. Състезателите би трябвало да са пълнолетни, а в екипите могат да се включват от двама до шестима участници. Няма ограничаване за броя подадени разработки. Екипите би трябвало да обезпечат опция на съдиите за достъп и опция за тестване на приложенията, като дават обществен url адрес и инсталационен файл. Всеки план би трябвало да подаде и връзка към кода на плана, да вземем за пример в GitHub. Участниците би трябвало да дават и връзка към видеоклип, не по-дълъг от 5 минути, който да включва проява на работещото решение.

При подаване приложенията би трябвало да са изцяло работещи и да включват функционалност, създадена посредством ArcGIS Platform - това е платформа за географски осведомителни системи (ГИС) на Esri. Всички участници в хакатона ще имат свободен достъп до ArcGIS. В рамките на надпреварата те ще би трябвало да интегрират най-малко един съставен елемент от платформата в тяхното приложение като визуализация на онлайн базови карти, геокодиране и търсене на адреси или направления и навигация.

За тези, които не са толкоз добре осведомени с Географска информационна система технологията, Esri обезпечава менторска поддръжка посредством виртуални срещи и в Slack, както и запаси за разработчици, с които да стартират.
Награден фонд
Най-иновативните решения ще бъдат оповестени на 23 септември. Победителят ще получи премия от 10 хиляди $ и билети за TechCrunch Disrupt 2021 и 2022 Esri Developer Summit, където ще може да показа своето приложение. Вторите и третите ще получат награди от 6 хиляди и 2500 $, както и билети за TechCrunch Disrupt.

Събитието продължава до 13 септември, като се организира напълно онлайн в платформата Devpost. Кандидатите изпращат поръчка за присъединяване, както и цялата нужна информация.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР