Международният доставчик на висококачествени услуги в сферата на бизнеса и

...
Международният доставчик на висококачествени услуги в сферата на бизнеса и
Коментари Харесай

ИТ компания, основана в България, оперира вече в осем държави в света

Международният снабдител на висококачествени услуги в областта на бизнеса и ИТ поддръжката " Тек Експертс " (Tek Experts) разгласи разширението на активността си с отварянето на своя първи център за обслужване на клиенти в най-големия нигерийски град Лагос. Той е в партньорство с " Майкрософт ".

" Тек Експертс " към този момент е наела 300 чиновници в новия си офис. Плановете ѝ са да усили нигерийския си екип с още няколкостотин в идващите месеци.

С откриването на новия център локациите, в които " Тек Експертс " оперира, стават осем - България, две в Коста Рика, Съединени американски щати, Малта, Китай, Виетнам и Нигерия.

Ръководството на компанията счита, че новият ѝ офис ще промени ИТ средата освен в Нигерия, само че и в Африка.

" Имаме удоволствието да си сътрудничим с " Майкрософт " в развиването на младежите с капацитет, които ще подобрят ИТ средата в Нигерия. Убедени сме, че инвестицията в основаването на опитни фрагменти ще докара до повишение на уменията и експертните познания на нигерийците като цяло. Това ще ни даде опция да предоставим висококачествено обслужване на нашите клиенти, по този начин както направихме в другите ни офиси по света ", споделя Янив Натан, който основава " Тек Експертс " през 2010 година в България. Компанията се занимава главно с поддръжката на програмен продукт за външни клиенти.

Очакванията на " Тек експертс " са броят на чиновниците ѝ в целия свят да доближи 5000 до края на 2018 година

В потребителския ѝ център в България работят над 500 индивида, като броят им нараства всеки ден. В момента, оповестените свободните позиции в София са 400.

За да отговори на бързия бизнес напредък, " Тек Експертс " уголемява своето офис пространство с над 2000 кв.м в постройката, в която сега оперира. Новите офис площи ще бъдат публично показани при започване на юли 2018 година, е посочено в известието.

С две покупко-продажби от 2015 година и 2017 година компанията закупи три етажа от " Перформ бизнес център " на ул. " Позитано " в центъра на София против над 30 млн. лева

Предметът на активност на " Тек Експертс " включва софтуерна поддръжка, образование и обучение, поддръжка на продажбите и разработка на приложения.

Последният финансов доклад на българското сдружение " Тек Експъртс ", което се води благосъстоятелност на едноименна компания от Коста Рика, за 2016 година демонстрира, че приходите ѝ от активността у нас възлизат на над 11 млн. лева, а облагата ѝ е 233 хиляди лева Година по-рано оборотът на компанията е бил 8.8 млн. лева, а облагата - 192 хиляди лева Към края на 2016 година в компанията са работили 331 души на междинна възраст 27 години.

Няма финансови данни за приходите и облагата на " Тек експертс " на световно равнище.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР