Междунарoдният детски турнир DUNAV CUP стартира със своетo първо издание,

...
Междунарoдният детски турнир DUNAV CUP стартира със своетo първо издание,
Коментари Харесай

Стартира първото издание на международния детски футболен турнир „DUNAV CUP“

Междунарoдният детски шампионат DUNAV CUP започва със своетo първо издание, което ще се организира на 6, 7 и 8 май на Комплекс „Дунав“ в Русе.

Общо 12 клуба с над 30 обединения във възрастовите групи от 2011 до 2015 ще вземат присъединяване в огромното съревнование, като пет от тях са от Румъния.

Клубове с представители в конкуренцията ще са: ФК Дунав Русе, Етър Велико Търново, Черно море (Варна), Лудогорски гении (Разград), Делфините (Варна), Болярчета (Велико Търново), Левски (Русе), Академия Хаджи (Констанца, Румъния), Прогресул-Спартак (Букурещ, Румъния), FCSB (Букурещ, Румъния), ПРО Джурджу (Гюргево, Румъния), CSS Джурджу (Гюргево, Румъния).

Общо близо 90 срещи ще бъдат изиграни в шампионата, който се поддържа и от районното поделение на Румънската федерация по футбол в Гюргево и Българския футболен съюз.

„За нас това е страхотна опция за районно съдействие сред българската и румънската федерация, както и опция за среща на клубовете от двете страни на река Дунав. Има голям капацитет за взаимни начинания и проекти“, съобщи Флорентин Барбу който е ръководител на AFJ Giurgiu – районното поделение на румънската футболна федерация за област Гюргево.

Една от концепциите е идващото издание на шампионата да се играе на две местоположения – в Русе и Гюргево, като се разшири още повече географията на надпреварата.

Официален сътрудник на конкуренцията е русенската компания АССТРОЙ, а уредник е Футболен клуб Дунав, като надпреварата се организира в границите на празниците за 6 май, който е празник на град Русе.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР