Международният ден за борба със злоупотребата с наркотици и незаконния

...
Международният ден за борба със злоупотребата с наркотици и незаконния
Коментари Харесай

Кюстендил ще отбележи Международния ден за борба с наркотиците и наркотрафика с разнообразни инициативи

Международният ден за битка със злоупотребата с опиати и противозаконния трафик се означават всяка година на 26 юни, като задачата му е да провокира необятна социална поддръжка и подпомагане в битката против използването и злоупотребата с опиати.

По мотив 26 юни Общинския съвет по наркотични субстанции и Превантивно-информационен център по наркотични субстанции – Кюстендил, с поддръжката на Община Кюстендил в лицето на кмета инж. Огнян Атанасов, провеждат няколко събития, които ще се проведат в града:

На 24 юни Кюстендил ще посрещне акция „ Не сте сами “ на Агенция „ Митници “.

От 13:30 ч. в Голямата зала на Читалище „ Братство – 1869 “ ще гостуват представители от Агенцията, отпред със Стефан Бакалов, шеф на отдел „ Борба с наркотрафика “ в Агенция „ Митници “. Те ще показват презентация по отношение на новите наркотични субстанции, ще покажат действителни психоактивни субстанции, бойни техники при залавяне на извършители и проява с кучета по разкриване на опиати у хора и в техния багаж.

На 26 юни от 17:00 ч. в огромната Зала на Читалище „ Братство – 1869 “ ще бъде показан спектакълът „ Спасителят “, а специфичен наш посетител в #Кюстендил ще бъде Ивайло Захариев. Театралната режисура е основана в границите на просветителна стратегия „ Анти дрога “, със съдействието на Национален център по наркомании и с поддръжката на МОН. Насочена е към младежката публика, за предварителна защита на използването на психоактивни субстанции.

Входът и за двете събития е свободен.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР