Международният ден на жената е днес. Няма да им е

...
Международният ден на жената е днес. Няма да им е
Коментари Харесай

Мъже, обичайте своите дами!

Международният ден на дамата е през днешния ден. Няма да им е елементарно на мъжете през днешния ден. Каквото и да подарят на дамата  до себе си, все няма да е точното. Обичайте ги, това е задоволително.

Ето и малко за празника, който в най- новата ни история се свързва с комунистическите обичаи. Всъщност 8-ми март се отбелязва под егидата на Организация на обединените нации като интернационален ден на дамата. Корените на осмомартенската, към този момент вековна традиция можем да проследим в буреносните години на тогава младия 20-ти век, в който настъпващата индустриализация, високият приръст на популацията и радикалните идеологии подтикват дамите с прогресивни разбирания да завоюват свое място в международната история. Осми март изискуем на американските дами, които през 1909 година за първи път честват народен празник на дамите на 28 февруари. През 1910 година на конференция в Копенхаген 100 дами от 17 страни вземат решение да имат собствен интернационален ден. През 1911 година празникът на женската взаимност към този момент се чества в Австрия, Дания, Германия и Швейцария.

Така че цветущ празник на дамите, майките,  за които е значимо фамилията, само че не са загърбили себе си, личността си и  работят, развита се  и се потвърждават като мощни в обществото.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР