Международният Червен кръст призовава за отстраняването на ръководителя на Беларуския

...
Международният Червен кръст призовава за отстраняването на ръководителя на Беларуския
Коментари Харесай

Глобалният Червен кръст настоява за отстраняването на шефа на Беларуския клон, който се хвалеше, че е довел украински деца

Международният Червен кръст приканва за отстраняването на ръководителя на Беларуския Червен кръст, който провокира интернационално отвращение с това, че се хвалеше, че интензивно транспортира украински деца от следени от Русия зони в Беларус

От ДЖЕЙМИ КИЙТЪН Associated Press, 4 октомври 2023 година, 4:41 AMUУкрайна. Тази година разноските бяха повече от 1 милион франка.

Вътрешно следствие на IFRC откри, че Червения кръст на Беларус сподели, че Шауцу е „ открит като само виновен за обвиняванията. ” Той също по този начин откри, че друга организация е виновна за преместването на деца от окупираните от Русия елементи на Украйна, а присъединяване на Червения кръст на Беларус е единствено в Беларус. Не се прецизира другата организация.

Shautsou е упрекнат, че е нарушил по този начин възхваления и доста защитаван неутралитет и честност на Червения кръст. Той беше забелязан обществено да носи военни униформи с отличителни знаци „ Z “ на съветските сили и той обществено съобщи, че поддържа разполагането на нуклеарни оръжия в Беларус.

Беларус има беше най-близкият съдружник на Москва след нашествието на Русия в Украйна през февруари 2022 година, като нейният водач Александър Лукашенко разреши на Кремъл да употребява територията на Беларус, с цел да изпрати войски и оръжия в Украйна. Лукашенко също по този начин приветства съветското военно наличие в Беларус и разполагането на съветски тактически нуклеарни оръжия там.

Както Украйна, по този начин и беларуската съпротива жигосаха прехвърлянето на деца като противозаконни депортации и имаше апели за интернационалните военни закононарушения против водача на Беларус, сходни на обвиняванията против съветския президент Владимир Путин. Лукашенко за улеснение на насилственото прекачване на украински деца в Беларус – обвинявания, които Минск яростно отхвърли.

Репортаж, излъчен през юли от държавния ефирен канал Беларус 1, демонстрира, че Шауцу посещава Държаният от Русия украински град Лисичанск в източната Луганска област на Украйна. В фрагментите той споделя, че организацията е взела участие интензивно в довеждането на украински деца в Беларус за „ възстановяване на здравето “ и сподели, че Беларуският Червен кръст взема „ интензивно присъединяване в това “.

МФЧК изписва името на генералния секретар на Червения кръст на Беларус като Дмитрий Шевцов.

През юни белоруският опозиционен деятел Павел Латушка сподели, че е дал на Международния углавен съд информация, която сякаш разказва в детайли насилственото пренасяне на 2100 украински деца от най-малко 15 окупирани от Русия украински града в Беларус с утвърждението на Лукашенко.

Беларуските управляващи потвърдиха, че одобряват повече от 1000 деца на възраст 6-15 години от следени от Русия елементи на Украйна по здравословни аргументи. Първата група от 350 деца дойде през април, оповестиха публични лица, без да дават повече детайлности.

Базираната в Женева IFRC сплотява 191 национални организации и се концентрира главно върху даването на филантропична помощ, реакция при естествени бедствия и други рецесии. Той е обособен от Международния комитет на Червения кръст, който се концентрира върху споровете, само че те са свързани под егидата на световното придвижване на Червения кръст.

Червен кръст и „ Националните сдружения “ на Червения полумесец постоянно са хибридни организации — не държавни институции, само че не и изцяло обособени организации.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР