Международният анализатор Боян Чуков заяви пред БНР, че Европа не

...
Международният анализатор Боян Чуков заяви пред БНР, че Европа не
Коментари Харесай

Боян Чуков: Великобритания опитва да изземе първото място в конфронтацията с Русия

Международният анализатор Боян Чуков съобщи пред БНР, че Европа не е единна във връзка с борбата с Руската федерация. " Германия има държание, което мощно се разграничава от това на Англия. Освен това Англия се пробва да изземва първото място в борбата с Руската федерация, до момента в който американците стартират леко да се дърпат обратно. Британците изпаднаха от Първа геополитическа лига в този момент се пробват да се наместят и да бъдат водещата фигура в Европа. Държавите от Европейски Съюз, които са в северната част на континента, са по-скоро английска сфера на въздействие, дружно с Прибалтика и Полша. В момента британците вършат оста Лондон - Варшава - Киев. Ролята на Англия се появява и е по-релефна, само че тя няма този запас - стопански и боен. Има майсторство в използването на меката мощ и има мрежи и структури в целия свят ".

" Украйна се употребява за агитация и от едната страна, и от другата. В договарянията Съединени американски щати - Русия Украйна е в ролята на починал кон, който и едните, и другите се пробват да си го продадат. Темата не опира до Украйна ", разяснява Чуков.

Според него няма да се стигне до тежък спор сред Съединени американски щати и Русия.

" България ще стои и ще чака да види какво ще създадат водещите страни в НАТО - в тази ситуация Съединени американски щати. Нямаме необикновен избор, с изключение на избрани персони да си вършат персонален пиар и да се кълнат във честност на НАТО и на Съединени американски щати. Но в случай че палачинката се обърне, те ще бъдат първите, които ще отидат на Орлов мост, с цел да посрещнат новите спечелили. В случая пасивно чакаме. Но като членове на двата съюза - НАТО и Европейски Съюз, би трябвало да се съобразяваме с общите решения. В сходен миг страна като България жертва националните си ползи в интерес на геостратегическите на водещите страни в двете организации ".

Чуков акцентира, че, когато се приказва за договарянията сред Русия и Съединени американски щати, би трябвало да се даде ясна сметка: " Не става дума, че от едната страна са Съединени американски щати и Европейски Съюз, а от другата Русия е сама. Не. От другата страна стоят Русия, Китай, Иран, Индия ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР