Международния олимпийски комитет (МОК) взе решение да допусне мъже до

...
Международния олимпийски комитет (МОК) взе решение да допусне мъже до
Коментари Харесай

МОК взе решение да допусне мъже до участие в артистичното плуване на Игрите в Париж 2024

Международния олимпийски комитет (МОК) взе решение да допусне мъже до присъединяване в отборното съревнование по артистично плуване по време на Летните олимпийски игри в Париж през 2024 година.

Според регламента в отборната конкуренция по традиция вземат участие по 8 състезатели в тим, а във френската столица всеки отбор ще може да разчита на най-много по двама мъже, се споделя в изказване на Световната федерация по плуване (ФИНА).

" Водните спортове са универсални, а мъжете се потвърдиха като отлични състезатели по артистично плуване. Очаквам с неспокойствие да видя това ново измерение на синхронното плуване да бъде показано на света в Париж. Включването на мъжете в тази дисциплинираност е огромно достижение на всички, които работихме доста години, с цел да го изпълним ", съобщи президентът на ФИНА Хюсеин Ал Мусалам.

" Включването на мъже в олимпийското артистично плуване в миналото се смяташе за невъзможна фантазия ", показа американецът Бил Мей, който е първият международен първенец в дисциплината смесени дуети от планетарния шампионат през 2015 година.

Артистичното плуване, което се наричаше синхронно до 2017 година, е част от олимпийската стратегия от Игрите в Лос Анджелис през 1984 година.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР