Международните санкции, които са в сила срещу Северна Корея, са

...
Международните санкции, които са в сила срещу Северна Корея, са
Коментари Харесай

Мария Захарова: Санкциите срещу Северна Корея са безполезни

Международните наказания, които са в действие против Северна Корея, са контрапродуктивни и оказват отрицателно въздействие върху социално-икономическата обстановка в тази страна и върху обстановката със сигурността в района. Това се споделя в позиция на съветското външно министерство от сряда, представена от " Интерфакс ".

" Можем единствено да кажем за тези наказания, че те не носят никаква изгода, пречат на социално-икономическото развиване на КНДР и имат най-негативно влияние върху популацията на тази страна ", съобщи по време на брифинг представителят на съветското външно министерство Мария Захарова.

Според нея " Русия в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации повдига въпроса за безполезността и контрапродуктивността на тези наказания с цялата откровеност, пробвайки се да съобщи на сътрудниците простата концепция за безполезността на поддържането на режима на наказания в сегашната му закостеняла форма, угнетяване на всевъзможни тласъци за преговорния развой и понижаване на борбата към Корейския полуостров ".

" Санкциите не вършат обстановката в района по-безопасна, като за начало не дефинират съответен, предвидим времеви небосвод за тях, които биха били съпроводени от възобновяване на доверието и отчитане на законните ползи на корейския народ. в търсене в този момент ", означи формалният представител на Министерството на външните работи на Руската федерация.

Захарова означи, че резултатът от сходни стъпки " би трябвало да бъде почтен политически развой, а не някаква " димна завеса ", зад която да се крият същите упоритости на Вашингтон и неговите съдружници, ориентирани против Пхенян ".

Припомняме, че връзките сред Москва и Пхенян се ускориха след визитата на севернокорейския водач Ким Чен Ун в Далечния изток на Русия предходната година.

През март Русия наложи несъгласие върху годишното възобновяване на група от специалисти, които следят използването на глобите на Организация на обединените нации против Северна Корея поради нейните нуклеарни оръжия и стратегии за балистични ракети.

Съединени американски щати упрекнаха Северна Корея, че е трансферирала оръжия на Русия за потребление във войната в Украйна. Както Москва, по този начин и Пхенян отхвърлиха обвиняванията, само че дадоха обещание предходната година да задълбочат военните връзки.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР