Международните организации трябва незабавно да осъдят провокациите, подготвяни от Киев

...
Международните организации трябва незабавно да осъдят провокациите, подготвяни от Киев
Коментари Харесай

Русия подозира Украйна в нападение срещу АЕЦ Курск

Международните организации би трябвало неотложно да осъдят провокациите, подготвяни от Киев в АЕЦ Курск. Резултатът от тях може да бъде огромна техногенна злополука в Европа.

Това се споделя в коментар на формалния представител на съветското външно министерство Мария Захарова на уеб страницата на дипломатическото ведомство, представен от ТАСС.

Захарова уточни, че " съгласно постъпващата информация режимът в Киев е почнал да приготвя нахлуване против АЕЦ Курск ".
 Москва: ВСУ унищожи мост в Курска област и наруши евакуацията
Москва: ВСУ унищожи мост в Курска област и наруши евакуацията

Украйна съобщи по-рано, че е поела контрола над 82 селища

" Призоваваме интернационалните организации, изключително Организация на обединените нации и МААЕ, неотложно да осъдят подготвяните от киевския режим провокативни дейности и да не позволен нарушение на нуклеарната и физическа сигурност на АЕЦ Курск, което може да докара до огромна техногенна злополука в Европа ", акцентира дипломатът.

" Освен това сходни дейности на Киев освен основават директна опасност за атомните електроцентрали, само че и подкопават постулатите на МААЕ за нуклеарна сигурност и нуклеарна сигурност, дефинирани от ръководителя на организацията Рафаел Гроси през 2022 година ", продължи тя. " Цялата интернационална общественост би трябвало да разбере каква заплаха съставлява неонацисткият режим в Киев за европейския континент. Официалният представител на съветското външно министерство означи, че опитите за заплашване и тероризиране на цели райони и интернационалната общественост като цяло " би трябвало да бъдат уверено пресечени с общи старания ".
 Италианските публицисти се завръщат след репортажа в Курска област
Италианските публицисти се завръщат след репортажа в Курска област

Русия изрази митинг и RAI взе решение да ги прибере поради сигурността им

По-рано съветското министерство на защитата съобщи, че Москва неотложно ще предприеме строги военни ответни ограничения, в случай че Киев осъществя проекти за основаване на злополука с радиоактивно замърсяване в европейската част на континента.

Официален представител на украинското външно министерство, че Киев се готви да употребява " мръсна бомба " или да нападна атомни електроцентрали - Запорожие в окупираната от Русия територия или Курск в Курска област. " Виждаме нов прилив на луда съветска агитация за хипотетичните проекти на Украйна да употребява " мръсни бомби " или да нападна атомни електроцентрали. "

Припомняме, че по-рано през месеца Международната организация за атомна сила (МААЕ) разгласи, извършващи се наоколо до Курската атомна електроцентрала.

Въпросната АЕЦ разполага с шест блока от два разнообразни вида реактори: РБМК-1000 и ВВЕР-510. Два от реакторите вид РБМК-1000 са в застой, а два са изцяло подготвени. Двата блока ВВЕР-510 са в развой на създаване.

Предвид информацията за забележителна военна активност МААЕ подсети на всички страни за седемте незаменими стълба за гарантиране на нуклеарна сигурност и сигурност по време на въоръжен спор. Освен това организацията акцентира петте съответни правилото за подкрепяне на обезпечаването на нуклеарна сигурност и сигурност, които са открити за Запорожката АЕЦ в подтекста на сегашния спор сред Руската федерация и Украйна и които са еднообразно използвани в тази обстановка. Те включват нуждата да се подсигурява физическата целокупност на атомната електроцентрала, като МААЕ акцентира, че това е годно, без значение къде се намира АЕЦ-ът.
 Подоляк: Украйна нахлу в Курска област, с цел да убеди Москва да стартира почтени договаряния
Подоляк: Украйна нахлу в Курска област, с цел да убеди Москва да стартира почтени договаряния

Той съобщи, че Украйна не възнамерява окупацията на съветска територия

Съветникът на украинския президент Михайло Подоляк съобщи, че трансграничното навлизане на Киев в Курска област е било належащо, с цел да убеди Москва да стартира " почтени " мирни договаряния , цитира думите му Ройтерс.

Подоляк сподели, че Украйна няма интерес да окупира Курск, само че би трябвало да принуди Русия да стартира договаряния при изискванията на Киев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР