Международните летища Джон Ф. Кенеди (JFK) и Нюарк, намиращи се

...
Международните летища Джон Ф. Кенеди (JFK) и Нюарк, намиращи се
Коментари Харесай

Ню Йорк преустанови работата на летищата заради земетресението


Международните летища " Джон Ф. Кенеди " (JFK) и " Нюарк ", намиращи се в Ню Йорк, преустановиха работата си след земетресението с магнитуд 4,8 в щата Ню Джърси.

Това заяви губернаторът на щата Ню Йорк Кейти Хокул, съобщи CBS . Тя посочи, че сега се прави оценка на вероятните последствия.

Агенция " Блумбърг " също заяви, че полетите на две огромни летища на Източното крайбрежие на Съединени американски щати са краткотрайно прекратени поради земетресението.

От FAA оповестиха, че на интернационалните цивилен летища " Либърти " (Нюарк) в щата Ню Джърси, " ЛаГуардия " в северната част на " Куинс " в Ню Йорк, както и на летището, носещо името на Джон Ф. Кенеди, в Ню Йорк и на летище " Титърбъро " в щата Ню Джърси е допустимо да има закъснение в приемането на полети поради земетресението, заяви Fox Business.

" Земетресението с магнитуд 4,8 в Ню Джърси може да засегне някои уреди за въздушно придвижване в Ню Йорк, Ню Джърси, Филаделфия и Балтимор ", заяви Федералната авиационна администрация на Съединени американски щати (FAA) в обществената мрежа X (бившия Twitter, блокиран в Русия).

Агенцията изрази вяра, че въздушният трафик ще бъде обновен допустимо най-скоро . По-рано регулаторът заяви, че е допустимо да бъдат наранени оборудванията за въздушно придвижване в Ню Йорк, Ню Джърси, Филаделфия и Балтимор.

Нямаше незабавни известия за вреди след земетресението , което беше усетено в североизточната част на страната и беше концентрирано към станцията Уайтхаус в Ню Джърси.

Земетресението с магнитуд 4,8 по Рихтер стана на 5 април и по данни на Геологическата работа на Съединени американски щати епицентърът му е бил в Ню Джърси, на към 80 км западно от Манхатън. CBS News отбелязва, че земетресението е станало в окръг Ливан в щата Ню Джърси , на 64 км западно от Ню Йорк.
 Земетресение с магнитуд 4,8 раздруса Ню Йорк
Земетресение с магнитуд 4,8 раздруса Ню Йорк

Това е най-силното земетресение, записано в региона от 250 години

Според организация " Блумбърг " трусовете са били усетени и на остров Лонг Айлънд и в долината Хъдсън в Ню Йорк. United Airlines заяви на организацията, че следи обстановката с въздушния трафик - няколко полета са били пренасочени от Нюарк към други летища.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР