Международните банки говорят открито за това, как войната между Русия

...
Международните банки говорят открито за това, как войната между Русия
Коментари Харесай

Световните банки обсъждат открито опасността от ядрена война

Международните банки приказват намерено за това, по какъв начин войната сред Русия и Украйна ще се отрази на бизнеса, осведоми Сиатъл таймс. Но по сред си банките разискват и нещо друго - заплахата от нуклеарна война.

По думите на Алекс Янгър, някогашен началник на МИ-6 и настоящ консултант на Goldman Sachs Group, за пръв път от повече от 30 години опасността от нуклеарна война е изцяло действителна.

Това е разтърсващ образец за това, по какъв начин банките навлизат в непознати води с тази тематика. Навлизането на съветските танкове в Русия накара банкерите да треперят.

Банки като Deutsche Bank и Commerzbank, обявиха че директната им финансова експозиция в Русия е добре лимитирана. По думите им Сосиете Женерал експресбанк, Уникредит и Райффайзен банк имат солидно наличие на съветска територия, съобщи Нюз.бг.

Новите наказания наложени от Белия дом, Брюксел и Даунинг стрийт са много тежки и е мъчно да се дефинира техния размер. Банковите акции спаднаха за първи от началото на пандемията. Инвеститори оцениха рисковете за международната стопанска система и търговията с персонално благосъстояние.

Банките са подхванали незабавни дейности, с цел да изгладят комерсиалната си експозиция към контрагенти, подкрепени с съветски пари. UBS Group работи бързо, като ограничи експозицията си на съветски активи. Това докара до вълна от телефонни диалози от клиенти, които употребяват съветски облигации като поръчителство.

Банките на Уол Стрийт също са в огромен риск. Компании като JPMorgan Chase & Co., Citigroup и Bank of New York Mellon оперират с големи финансови средства, които придвижват по света посредством своите касови услуги и това ги трансформира в едни от изпълнителите на глобите. Всеки път когато се прави транзакция със глобен индивид, банката би трябвало да я блокира и да замрази сметката.

" Дори и глобените съветски банки да не са ваш клиент, няма по какъв начин да знаете сигурно дали транзакцията ви няма да мина през съветска банка. ", показа Ерик Ли, началник на транзакциите в Coalition Greenwich. Веригата на дейностите е доста комплицирана, добави той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР