Международни европейски представители, които са били пратени да наблюдават предсрочните

...
Международни европейски представители, които са били пратени да наблюдават предсрочните
Коментари Харесай

Протестът на „Рогошко“ в Пловдив е бил отразен от международни наблюдатели за изборите

Международни европейски представители, които са били пратени да следят предварителните парламентарни избори на 2 април, са участвали на проведения от гражданско съдружие „ Заедно за Пловдив “ митинг във връзка неосъществения все още ремонт на ул. „ Рогошко шосе “.

От обединяването напомнят, че в средата на предходната седмица, пловдивчани, подкрепени от представители на локалния бизнес, проведоха протестно шествие поради забавения с над 100 дни незабавен ремонт на основната пътна артерия. По тяхна самодейност кметът на града Здравко Димитров бе поканен на публична среща с жителите, само че той не е появи. Като импровизиран жест на недоволството си присъстващите заплашиха, че в последна сметка ще довършат естествения развой на преобразяване на булеварда в равнища, като на шествието се появиха въоръжени с покълнали картофи и мотики .

С дейностите си стачкуващите до голяма степен впечатлиха интернационалния избирателен наблюдаващ, пристигнал особено от Англия. Другото, което очевидно го възмути бе позицията на кмета Димитров , която минути преди началото на протестното шествие, бе оповестена в един от районните уеб сайтове. В нея Зико, както го назовават съгражданите му, жигосва протестиращите като „ хора без морал “ и „ популисти “ .

Докато уредниците на митинга запознаваха обществеността с формалния медиен отговор на Общината, интернационалният посетител помоли сътрудника си да му преведе буквално думите на кмета , които бяха записани за процеса на изборното наблюдаване. По време на превода наблюдаващият пратеник на няколко пъти попита преводача си:

„ Наистина ли кметът ви е дал тъкмо подобен отговор? “

Той бе извънредно засегнат от държанието на човек, който е част от политическия хайлайф на страната ни, разяснява Димитър Терзиев , който е член на Управителния съвет на гражданската организация „ Заедно за Пловдив “.

„ Държим кметът Здравко Димитров и неговият заместител, господин Райчев да знаят, че всички „ аморални популисти “ на Пловдив прецизно броим дните в календара от деня на митинга до обещаната за следващ път първа копка на ул. „ Рогошко шосе “. А тя по техни думи би трябвало да се реализира до две седмици или другояче казано до 29-ти март тази година “ , добави той.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР