Международни експерти ще се включат в спасителната операция за тайландски

...
Международни експерти ще се включат в спасителната операция за тайландски
Коментари Харесай

Международни експерти се включват в спасителната операция за изчезнали тайландски младежи

Международни специалисти ще се включат в избавителната интервенция за тайландски юношески футболен тим, за който се счита, че е бил заклещен в пещера в Северен Тайланд към този момент повече от седмица, съобщи ДПА.
Група от шестима австралийски служители на реда дойдоха до пещерата рано тази заран. "Тук сме, с цел да подкрепим тайландското държавно управление в интервенцията ", съобщи Камерън Ноубъл от австралийския Отдел по външни работи и търговия. Той увери, че служителите на реда имат опит в гмуркането в пещери.35По-рано за присъединяване в издирването дойдоха петима китайски туристи, до 32 военни от Съединени американски щати, четирима английски експерти и избавителни екипи от Мианма и Лаос. С времето интервенцията става все по-интензивна. Хора, хеликоптери и дронове търсят нови входове към пещерата, в която предходната събота изчезнаха деца на възраст 11 до 16 години и 25-годишния им треньор. Велосипедите им бяха открити на входа. Придошлата вода обаче им е попречила да излязат. Продължаващите дъждове и водата обаче затрудняват избавителната интервенция в пещерата, намираща се на 1000 км северно от столицата, покрай границата с Мианма.
Родители на изчезналите момчета лагеруват край пещерата, очаквайки завръщането им. Будистки духовник провежда за тях всекидневно молитвено бдение.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР