Международната волейболна федерация (FIVB) официално обяви процедурата по квалификация и

...
Международната волейболна федерация (FIVB) официално обяви процедурата по квалификация и
Коментари Харесай

FIVB обяви формата на Мондиал 2024 при юношите и девойките

Международната волейболна федерация (FIVB) публично разгласи процедурата по подготовка и формата на дебютните издания на международното състезание по волейбол за юноши и девойки U17, които ще се проведат сред юли и август идната година. Това заяви формалният уебсайт на Българската федерация по волейбол.Надпреварите ще се организират на всеки две години, за даване на повече благоприятни условия на надарени млади волейболисти да вземат участие в интернационалните конгреси от подобен вид. Общо 16 тима от всеки пол ще вземат участие в първото издание на шампионата, като могат да се класират посредством континенталните шампионати за съответните възрастови групи. Шампионатите на Стария континент ще се проведат през юли тази година в Черна гора, Сърбия и Унгария.

Едно квотно място ще бъде обещано на тима хазаин, до момента в който други три места ще бъдат разпределени за всяка континентална конфедерация.

 



 

Световното състезание по волейбол U17 ще се организира в продължение на осем дни. Ще се играят по осем мача дневно, или общо 56 мача в конкуренцията. В груповата фаза тимовете играят всеки против всеки, разпределени в четири групи. Най-добрите отбори от всяка група не престават към елиминационната фаза. Осминафиналите, четвъртфиналите и полуфиналите ще се проведат от петия до седмия ден на шампионата, последвани от финала. Междувременно двата най-ниско класирани тима във всяка група ще се борят за систематизиране на местата от 9-о до 16-о. 

 
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР