Международната волейболна федерация (FIVB) обяви, че тазгодишното издание на Волейболната

...
Международната волейболна федерация (FIVB) обяви, че тазгодишното издание на Волейболната
Коментари Харесай

FIVB обяви как ще се проведе Волейболна лига на нациите през 2021 г.

Международната волейболна федерация (FIVB) разгласи, че тазгодишното издание на Волейболната лига на нациите (VNL) и при мъжете, и при дамите ще се организира в „ балонен “ формат.

След като миналогодишното издание на VNL бе анулирано поради избухналата пандемия от ковид, от Световната централа започнаха ограничения, с цел да предотвратят сходен сюжети пред 2021 година. Според „ балонния “ принцип, всички тимове от всеки пол ще бъдат събрани в една страна, където ще бъдат изиграни всички срещи от VNL, в това число и финалите. Така на отборите няма да им се постанова да пътуват по целия свят, като в това време ще имат опцията да играят най-малко 15 дуела.

Secure Bubble Concept Approved For VNL 2021.

FULL STORY:
— Volleyball World (@FIVBVolleyball)
Домакините на конкуренциите при мъжете и дамите ще бъдат оповестени на по-късен стадий, като от FIVB оповестиха, че са в напреднал стадии на договаряния със заинтересова Национални федерации за организацията на шампионата.

Припомняме, че България трябваше да семейства в последния уикенд на първия кръг, като с изключение на Лъвовете на шампионата, който съвсем несъмнено щеше да се организира в новата спортна зала в Бургас още щяха да играят съставите на Съединени американски щати, Словения и Япония. Турнирът трябваше да се организира от 11 до 13 юни.

При дамите България ще се бори за завръщане във VNL, откакто през 2019 отпадна. Съставът на България би трябвало да е хазаин на Финалите на Златната европейска лига при дамите.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР