Международната военна помощ за Украйна продължава, докато украинските сили продължават

...
Международната военна помощ за Украйна продължава, докато украинските сили продължават
Коментари Харесай

САЩ изпращат над 1000 дрона на Украйна, Нидерландия - чешки танкове

Международната военна помощ за Украйна продължава, до момента в който украинските сили не престават да удържат позициите си в източната част на Донецк. Президентът Володимир Зеленски упрекна Русия в " безразсъден дебелоглав " за изпращането на " още десетки или стотици хиляди хора в месомелачката ".

Съединени американски щати ще обезпечат нова военна помощ за още 400 млн. $, заяви Пентагонът. Пакетът включва контракти за 1100 дрона " Финикс гоуст ", 40 речни катера и други системи, както и ремонт на 45 танка.

Помощта обаче няма да е незабавна, защото минава по схемата " Инициатива за подпомагане в сигурността на Украйна ". Това значи, че оръжията се поръчват от производители, а не излизат от хранилища.

Освен това Съединени американски щати основават в Германия команден център за подпомагане в региона на сигурността. Той ще дава отговор за прехвърлянето на всички оръжия за Украйна и образованието на украински бойци. Така наречената Група за подпомагане за сигурността на Украйна е сигнал за по-продължителна и дълготрайна стратегия в поддръжка на Украйна, споделиха от Пентагона.

От началото на войната Вашингтон е доставил на Киев оръжия и военно съоръжение за 18,2 милиарда $.

В същото време Нидерландия ще обезпечи на Украйна танкове и друго тежко въоръжение за 120 милиона евро. 45 млн. от тях ще бъдат за 90 осъвременени танка Т-72 , със съдействието на Съединени американски щати и Чехия, заяви нидерландското военно министерство.

На 3 ноември и реши да изпрати военна помощ на Украйна. В поддръжка на това гласоподаваха от ГЕРБ, " Продължаваме промяната ", " Демократична България " и Движение за права и свободи. " Български напредък " обърна позицията си и сподели, че също ще поддържа плана за изпращане на оръжие и модернизиране на армията.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР