Международната ветроходна регата “Купа Несебър 2018, която трябваше да даде

...
Международната ветроходна регата “Купа Несебър 2018, която трябваше да даде
Коментари Харесай

Международната ветроходна регата “Купа Несебър 2018” бе официално открита


Международната ветроходна регата “Купа Несебър 2018 ”, която трябваше да даде старт на ветроходния сезон, бе публично открита с церемониал на знамената в остарелия Несебър, както и духова музика. Участници и треньори получиха одобрение и благопожелание за попътен вятър от флотилен адмирал Мален Чубенков, пълководец на Флотилия бойни и спомагателни кораби към Военноморски сили, съобщи кореспондентът на БГНЕС в района.

Водната конкуренция обаче бе белязана с отсрочен старт и липса на извършени гонки в първия спортен ден поради неприятните метеорологични условия край морето. Гъста мъгла над акваторията на Несебър и липса на вятър на процедура направи невероятно провеждането на регатата през днешния ден. Участват 160 състезатели от 20 тима от България, Литва, Румъния и Украйна. Регата ще бъде в олимпийските класове Фин, лазер Стандарт, Лазер радиал и 470, както и детския Оптимист.

„ Нашата конкуренция сега носи точки за ранглистата на българската федерация през сезон 2018-та за класовете в които има стартове, олимпийските и неолимпийските ”, сподели Дочка Маринова, член на Управителния съвет на клуба хазаин. Предвидено е надпреварата, което е като контролно за състезателите на прага на новия сезон, да продължи до неделя.

„ Календарът компактно до октомври месец, всяка събота и неделя е уплътнен на децата, като включваме и участия на интернационалните надпревари. Гърция, Турция, Хръвтаия и по този начин нататък до Балканското състезание което е септември месец. ”, сподели Яни Янулов, член на директорски съвет на ветроходен клуб. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР