Международната седмица на брака (7 – 14 февруари) бе отбелязана

...
Международната седмица на брака (7 – 14 февруари) бе отбелязана
Коментари Харесай

Община Русе почете Седмицата на брака

Международната седмица на брака (7 – 14 февруари) бе маркирана в Община Русе. През интервала имаше 5 сватби, първата от които бе водена от кмета Пенчо Милков.

Като длъжностно лице той благослови съюза на Теодора и Деян Петрови.

Поздравление от кмета получиха и Мария и Петър Петрови – двойката с най-дългогодишен брак. Те се вричат един на различен през 1951 година
„ Сплотените фамилии са образец за младите и са в основата на хуманното и проспериращо общество “, сподели кметът Пенчо Милков.
Той пожела на Мария и Петър да да предават своите мъдрост, обич и религия, тъй като градът има потребност от тези полезности.

Днес, на празника на виното и любовта, бе почетена и Албена Арсова – шеф на отдел „ Гражданско положение “, която бракосъчетава двойки от 1996 година. Тя получи цветя от кмета, който ѝ пожела упътванията ѝ за доверие и съгласие към бъдещите фамилии да не стопират да се сбъдват.
Днешният 14 февруари не се оказа прелъстителен за младоженците в Русе. За сметка на това огледалната дата 22 февруари е определена от 7 двойки за начало на взаимния им път.

Седмицата на брака в България има за цел да сплоти публичните старания за поощряване на брака и фамилията и да помогне на двойките за създаване на сполучлив брак. Тя е част от Международната Седмица на брака, която се организира годишно в над 25 страни по света.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР