Международната рейтингова агенция Стандард енд Пуърс (S&P Global Ratings) потвърди

...
Международната рейтингова агенция Стандард енд Пуърс (S&P Global Ratings) потвърди
Коментари Харесай

Стандард енд Пуърс потвърди инвестиционния рейтинг на София

Международната рейтингова организация " Стандард енд Пуърс " (S&P Global Ratings) удостовери дълготрайния кредитен рейтинг на София на равнище " ВВВ " със постоянна вероятност.

Българската столица ще продължава да поддържа ниски дефицити посредством финансиране на финансовите сметки от фондове на Европейския съюз, ликвидни запаси и стеснен нов дълг, считат от организацията.

Според S&P, българската столица има задоволително финансови буфери, с цел да поеме рестриктивните мерки, свързани с руско-украинския боен спор. Агенцията чака централната власт да помогне на общините, като компенсира възходящите цени на газа, осведоми БНР. Българската столица ще продължава да поддържа ниски дефицити посредством финансиране на финансовите сметки от фондове на Европейски Съюз, ликвидни запаси и стеснен нов дълг, считат от кредитната организация.

" Много мощното бюджетно показване на София по време на пандемията от Covid-19 сътвори задоволителна финансова независимост, с цел да устои на натиска от понижените вероятности за напредък на Брутният вътрешен продукт и възходящите цени на енергоносителите. Въпреки че националният Брутният вътрешен продукт на глава от популацията изостава от средноевропейските равнища, в София междинният брутен приход на популацията е доста по-висок от междинния за страната. Положително е, че финансовото ръководство на София обикновено  резервира висока оперативна успеваемост “, показват от  " Стандард енд Пуърс "

Градът регистрира бюджетите си за 2020 година и 2021 година със постоянен остатък, което оказва помощ за поддържането на буфери, разяснява зам. кметът Дончо Барбалов:

" Освен капиталовия рейтинг, с който в тези сложни времена можем да се похвалим, това, което е доста значимо за нас, е и отчитането от страна на рейтинговата организация на постоянното финансово показване на общината по време на коронавирусната рецесия, недопускането на дефицити, запазването на финансовата резистентност на общината. Това е една добра причина за постоянна капиталова стратегия през тази и идващите години, както добра база за привличане и задържане на вложители в София ", уточни Барбалов.

Рейтингова организация " Стандард енд Пуърс " чака централната власт у нас да помогне на общините, като компенсира възходящите цени на газа.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР