Международната рейтингова агенция Fitch Ratings (Фич Рейтингс) потвърди дългосрочния рейтинг

...
Международната рейтингова агенция Fitch Ratings (Фич Рейтингс) потвърди дългосрочния рейтинг
Коментари Харесай

ОББ поддържа най-високия рейтинг сред банките в България

Международната рейтингова организация Fitch Ratings (Фич Рейтингс) удостовери дълготрайния рейтинг (Long-Term Issuer Default Ratings – IDRs) на Обединена българска банка (ОББ) на ‘А-‘ с позитивна вероятност.

Още през 2017 година рейтингът на ОББ беше повишен до най-високото равнище за финансова институция в страната, а всяка последваща ранглиста беше доказателство за позитивната оценка на дълготрайната вероятност за развиване на бизнеса на КВС Груп в България.

В посочените от организация Фич рейтинги ясно се вижда, че съглашението за придобиване на Райфайзенбанк (България) ще укрепи значително пазарната позиция на KBC Груп на българския банков пазар. Прогнозното обединено сдружение ще реализира пазарен дял към 20% от активите на българския банков бранш, при към 12% сега.

Кредитното качество на ОББ непрестанно се усъвършенства под надзора на KBC и упованията са тази наклонност да продължи в кратковременен проект. В резултат на това оценката на фактора качество на активите на ОББ се увеличи до „ bb- “ от „ b+ “.

„ Силният кредитен рейтинг на ОББ, който е с 2 пункта по-висок от този на България като страна, още един път потвърждава, че ОББ е непрекъснат образец на българския пазар за финансова мощ и непоклатимост. “, съобщи Питър Рубен, кънтри управител на KBC Груп в България и основен изпълнителен шеф на ОББ.

Подробно изложение на рейтингите на ОББ, доказани от Фич, са показани на интернет страницата на организацията тук.

Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР