Международната организация за атомна енергия (МААЕ) разширява присъствието си в

...
Международната организация за атомна енергия (МААЕ) разширява присъствието си в
Коментари Харесай

С повече експерти МААЕ ще пази Украйна от ядрена авария

Международната организация за атомна сила (МААЕ) уголемява наличието си в Украйна, с цел да предотврати нуклеарна повреда. Това разгласи генералният шеф на нуклеарния контролен орган на Организация на обединените нации Рафаел Гроси, представен от ТАСС.

" МААЕ уголемява наличието си в Украйна, с цел да помогне за попречване на нуклеарна повреда по време на продължаващия спор. Горд съм да управлявам задачата в Украйна, където се разполагаме във всички атомни електроцентрали на страната , с цел да предоставим помощ за нуклеарна сигурност и сигурност ", написа той в Туитър.

По-рано Гроси заяви, че ще посети Украйна тази седмица. МААЕ възнамерява да изпрати за непрекъснато сред 11 и 12 специалисти в страната . Организацията уточни, че скоро ще " участва непрекъснато във всички нуклеарни енергийни уреди на Украйна, в това число в Чернобил ".
 Путин подготвен да беседва с шефа на МААЕ, в случай че е нужно
Путин подготвен да беседва с шефа на МААЕ, в случай че е нужно

Ситуацията към Запорожката АЕЦ остава тревожна

По думи на Гроси " специалистите по нуклеарна сигурност и сигурност на МААЕ ще следят обстановката в централите, ще правят оценка тяхното съоръжение и други потребности, ще дават техническа поддръжка и препоръки и ще рапортуват констатациите си в централата на МААЕ ".

На 14 ноември предходната година МААЕ съобщи, че ще изпрати свои задачи от специалисти във всички АЕЦ в Украйна въз основа на искане от управляващите в Киев.

На 25 ноември организацията приключи своята задача до централата в Чернобил. Атомната електроцентрала в Южна Украйна беше инспектирана на 2 декември, на 10 декември бяха изпратени задачи до АЕЦ " Ровно " и Хмелницката АЕЦ.
 МААЕ била неспособна да спре обстрела на Запорожката АЕЦ
МААЕ била неспособна да спре обстрела на Запорожката АЕЦ

Продължават диалозите с " Росатом " за основаване на зона за сигурност към централата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР