Международната онлайн платформа за филми и сериали Netflix сключи първата

...
Международната онлайн платформа за филми и сериали Netflix сключи първата
Коментари Харесай

Netflix купи български филм

Международната онлайн платформа за филми и сериали Netflix подписа първата в историята си договорка за закупуване на правата върху българска продукция . Филмът " Nightworld " ще бъде разполагаем в уеб страницата паралелно с хиляди други заглавия за потребителите в Северна Америка от петък, 16 февруари.

Филмът е продукция на " Open frame ", част от " Global Group ". Премиерата му бе предходната година в Лондон , само че по този начин и не доближи до родните кина. Но пък продуцентската компания съумя да уреди дистрибуцията му в Северна Америка. Така там имаха опция първо да видят продукцията на огромен екран, а скоро и на всички устройства против абонамент в Netflix.

 Снимка 339818

Сайтът IMDb дефинира " Nightworld " като хорър трилър. Това евентуално се дължи най-много на едно от основните настоящи лица - артистът Робърт Инглънд. Той изигра Фреди Крюгер в поредицата " Кошмари от Елм Стрийт ".

Историята се върти към страховита постройка в София , в която се пази загадка за живота след гибелта. По-голяма част от актьорите са чужденци, само че присъединяване в продукцията взимат и Лорина Камбурова, Диана Любенова, Атанас Сребрев, Стефан Щерев и други лица от родните кино среди.

 Снимка 339817

Въпреки че филмът не е известен у нас, той е първата родна продукция, съумяла да се котира в платформата с милиони консуматори. А упоритостите на продуцентската компания са в бъдеще да сключат контракт за основаване на сериали за Netflix.

Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР