Международната общност днес трябва да се замисли дали е възможно

...
Международната общност днес трябва да се замисли дали е възможно
Коментари Харесай

Италианският министър на отбраната: Украйна трябва да премине към фазата на преговорите

Международната общественост през днешния ден би трябвало да се замисли дали е допустимо в Украйна да се реализира с политически средства това, което до момента не можеше да се реализира с военни.

Това съобщи италианският министър на защитата Гуидо Крозето в изявление за вестник Il Foglio, оповестява ТАСС.

" Днес интернационалната общественост е длъжна да намерения дали е допустимо да се реализира благодарение на политиката това, което към момента не е реализирано благодарение на оръжия. Трябва да изхождаме от настоящето положение на нещата на фронта, да разберем какво съумя да се върне, резервира и какво контранастъплението не може да се върне. Ако изхождаме от тази причина излиза наяве, че е належащо да се премине от етапа на военния спор към етапа на политическите договаряния ", сподели Крозето. В същото време министърът добави, че Италия през 2024 година ще продължи да „ изпраща Украйна нужни оръжия за самоотбрана ".

На 19 декември стана известно, че осмият пакет военна помощ за Украйна е подготвен, а на съвещание на Съвета на министрите на Италия беше утвърдено решение за удължение на военната помощ за цялата 2024 година.

Коментирайки обстановката със сигурността в Червено море, Крозето означи, че „ Италия ще извърши своята роля, с цел да противодейства на дестабилизиращите терористични дейности на хусите, да отбрани просперитета на търговията и да подсигурява свободата на корабоплаването “.

Източник " Гласове "

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР