Международната неправителствена организация Анималс Ейнджълс (Animals Angels) сигнализира, че на

...
Международната неправителствена организация Анималс Ейнджълс (Animals Angels) сигнализира, че на
Коментари Харесай

На родните пазари масово се малтретират животни, скочиха от НПО

Международната неправителствена организация " Анималс Ейнджълс " (Animals " Angels) алармира, че на пазарите в България продължава да се следи малтретиране и нечовешко отношение по отношение на животните.

Според организацията на родните ни пазари има всеобщо малтретиране на животни и всеобщо неспазване на законодателството на Европейски Съюз в региона на хуманното отношение към тях.

 С 433 зоополицаи ставаме едвам втората страна в Европа с сходно звено
С 433 зоополицаи ставаме едвам втората страна в Европа с сходно звено

Зоополицаите ще дават отговор на сигнали в цялата страна

Необозначени животни биват продавани на публични пазари, като по този метод се попречва проследимостта и се основава риск за сигурността на българските храни, изяснява от организацията. На пазарите се продавали заболели, ранени и прекомерно дребни животни, които биват ритани, удряни.
Търговците чупели костите им за превозване , вдигали животните за опашките и ушите и други.

" Телета, овце и кози лежат с часове на земята, като и четирите им крайници са завързани, транспортират се в багажниците на коли като че ли са колетни колета. Честа процедура е дребни прасенца и пилета да бъдат набутвани в чували, с цел да се транспортират ", декларират от " Анималс Ейнджълс ".

 БАБХ ускорява инспекциите преди и по време на идните празници
БАБХ ускорява инспекциите преди и по време на идните празници

През почивните дни ще бъдат обезпечени и дежурни екипи, които ще реализират формалния надзор в цялата страна

Това обаче не е всичко - за претеглянето на животните се употребявали средновековни способи . На животните също по този начин не се осигурявала вода , даже в най-горещите летни месеци. " Няколко пазара се организират ежеседмично и от години това се случва без нужните разрешителни и без някой да ги попречва. "

Според организацията половината от говедата, овцете и козите са без идентификация , което е безпределно притеснително предвид на това, че в България наскоро пострада от опустошителна зараза измежду говедата .

 Нодуларният дерматит стигна до Пазарджик, умъртвяват над 100 говеда
Нодуларният дерматит стигна до Пазарджик, умъртвяват над 100 говеда

Животните отвън инфектираното стадо ще бъдат имунизирани

" Анималс Ейнджълс " напомнят и че през ноември 2017 година Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) внесе за разглеждане проект, целящ да усъвършенства обстановката на пазарите. " Нищо обаче не последва. Ситуацията на пазарите остава същата ". НПО-то дават и снимков материал, на който ясно се вижда малтретирането на животни, с гледище обстановката неотложно да се промени.

 БАБХ мълчат за умъртвените птици съгласно
БАБХ мълчат за умъртвените птици съгласно " Четири лапи "

Организацията желае оставката на шефа на БАБХ
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР