Международната младежка програма „Награда на херцога на Единбург“ показва какъв

...
Международната младежка програма „Награда на херцога на Единбург“ показва какъв
Коментари Харесай

Президентът: Наградата на Херцога на Единбург развива млади хора, отговорни към бъдещето

Международната младежка стратегия „ Награда на херцога на Единбург “ демонстрира какъв е пътят към свободата – да можеш самичък да избираш и поставяш стандарти, към които да се стремиш.

Това оповестиха от прессекретариата на президента.

Тя способства младежите да се развиват като водачи и пълноценни жители на нашето общество, виновни към бъдещето. Това съобщи президентът Румен Радев на тържественото награждаване на седем български младежи, постигнали за първи път у нас златно равнище в интернационалната младежка стратегия „ Награда на херцога на Единбург – България “.

Наградата на херцога на Единбург към този момент над 60 години е водеща интернационална младежка стратегия за личностно развиване и достижения. Млади хора - възпитаници и студенти на възраст от 14 до 24 години, вземат участие в програмата на три равнища: бронз, сребро и злато. Държавният глава Румен Радев е патрон на интернационалната младежка стратегия „ Награда на херцога на Единбург- България “.

Президентът изрази увереност, че младежите, взели участие в самодейността, ще израснат като положителни експерти. Никога не забравяйте, че каквито и граници да си поставяте, вашите благоприятни условия постоянно са най-малко малко от горната страна, обърна се Румен Радев към младежите. Държавният глава благодари на учителите и менторите на участниците, които са помогнали на младежите да реализират задачите си и с това способстват за напредъка на цялото общество.

„ Важно е да преосмислим философията в нашата просветителна система, значимо е да преосмислим методите, по които предаваме нашите полезности на младежите “, прикани президентът. По думите му, е належащо да си отговорим на въпроса до каква степен средата на знание и на самоизграждане е задоволително привлекателна за младежите.

Президентът Румен Радев и генералният секретар на Международната фондация „ Награда на херцога на Единбург “ Джон Мей връчиха златни значки и документи на Румяна Ашкова, Елена Дракчиева, Тино Пенчев, Виктория Еленкова, Десислава Манолова, Герасим Станчев и Жасмина Пържанова.

Надявам се, че по-късно награждаване ще излезете от тази зала с по-високо вдигната глава и по-горди, в сравнение с влязохте тук, зави Джон Мей и поздрави всички участници и менторите им.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР