Международната консултантска компания DataArt обяви прогнозния си доклад за 2018

...
Международната консултантска компания DataArt обяви прогнозния си доклад за 2018
Коментари Харесай

Глобални технологични прогнози за 2018 г.

Международната консултантска компания DataArt разгласи прогнозния си отчет за 2018 година по отношение на това по какъв начин технологиите фрапантно ще трансформират бизнеса и потребителското преживяване в световен проект, както и кои са факторите, които най-силно ще повлияят на основни бизнес браншове. Изкуственият разсъдък, блокчейн технологиите и виртуалната действителност ще са в основата на измененията за бизнеса и цифровото преживяване на потребителите, сочат данните. А ето и останалите прогнози:

Финансови услуги и финансови пазари

2018 ще бъде годината на изкуствения разсъдък, което ще докара до доста по-голямо нахлуване на технологии от този вид. Дефицитът на квалифицирани фрагменти в региона на високите технологии ще се трансформира във война за гении. В същото време концепцията, че изкуственият разсъдък лишава работни места ще се трансформира във опция точно посредством него да се основава нова работна мощ. 

Новите приложения в региона на изкуствения разсъдък ще спомогнат за напредъка на киберсигурността и опазване поверителността на финансовите и персонални данни. Използването на машинното образование за синтактичен разбор на финансови данни ще нараства стремглаво, изключително в региона на неструктурираните данни. Изкуственият разсъдък и отсега нататък ще движи революцията в регулаторните технологии. Част от регулаторните преимущества в тази област произлизат от способността на изкуствения разсъдък да спомага за избягването на верижни дестабилизации на финансовите пазари.

Дигитализацията и потребителското преживяване ще продължат да диктуват пазара, защото клиентите чакат да получат интерактивни, лесни, комфортни и надеждни информационни средства, които да употребяват във всички сфери на живота си. Бизнесът би трябвало да отговори на тези условия, като в същото време обезпечи отбрана на персоналната и финансовата информация. В противоположен случай ще изгуби клиентите си.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР