Международната инициатива на двамата кърджалийци Антон и Любка Савови МЕЖДУНАРОДЕН

...
Международната инициатива на двамата кърджалийци Антон и Любка Савови МЕЖДУНАРОДЕН
Коментари Харесай

68 фото творби на автори от 25 страни гостуват в Арт галерия „Кръг”

Международната самодейност на двамата кърджалийци Антон и Любка Савови МЕЖДУНАРОДЕН ФОТО САЛОН ПЛОВДИВ’2022 тази година осъществя 9-то си издание и както всяка година още веднъж гостува в родния град за Деня на Кърджали в партньорство с Арт придвижване КРЪГ. 

Международният Фото салон Пловдивсе организира под патронажите на FIAP /Международна федерация за фотографско изкуство/, HPS/Фотографскo общество на Гърция/,НСФА /Национално Сдружение Фотографска Академия “Янка Кюркчиева ”/.

В тазгодишното издание вземат участие 267 създатели с общо 3374 фотографии от 33 страни, от които за финалната селекция 5-членното интернационално жури оцени 798 фотографии на 210 участника от 31 държави във всичките 6 раздела.

Най-добрите фотографии завоюваха 190 самостоятелни награди, 11 награди (по статистика) за създатели и 2 за фото групи и клубове. Най-високо бяха отличени творбите на общо 100 създатели от 25 страни – от Аржентина, през страни от Европа, Азия, Африка, Нова Зеландия. В състезанието с изключение на самостоятелни създатели участваха български и задгранични фотографски групи и клубове от Гърция, Иран, Индия, Китай, Русия, Франция и Южна Африка. Плакетът за най-добре представилия се фото клуб’2022 е за India International Groupот Индия, а плакета за клуб-подгласник е за Фокус Фото клубот Иран.

В предизвикването към млади създатели от 16 до 21 година, което се афишира за втора година, се включиха младежи от Южна Африка, Русия, Словения, Китай, Сърбия и България. Между тях също има наградени създатели. Общо 32 родни фото създатели завоюваха 73 награди, вкл.15 медали – 7 златни, 3 сребърни и 5 бронзови.С най-вече награди са отличени фотографии на няколко български създатели: Мирослав Момински, от Равда, Явор Мичев от Русе, Теодора Димитрова, Любомир Аргиров и Христо  Димитров от Пловдив, Ирина Стоилова от София. Официалното награждаване, съпроводено с галерия навън, се състоя в Пловдив на площад Римски стадион на 13 август.

Най-високото отличиеКупата на IX МФС Пловдив’2022получи снимка на Арун Моханраш от Англия, която е показана и на плаката за изложбата в Кърджали. Селекцията от наградени фото произведения на интернационалните участници и на създатели отКърджали, Хасково, Стара Загора и Казанлък в Арт изложба Кръг може да се види още от 20 октомври и ще продължи до 14 ноември. Феновете на фотографското изкуство ще могат да се срещнат и с двамата уредници и вдъхновители на Международната самодейност кърджалийците Антон и Любка Савови на 21 октомври от 17:00 ч. в изложба Кръг.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР