Международната футболна централа (ФИФА) откри дисциплинарни дела срещу Аржентина и

...
Международната футболна централа (ФИФА) откри дисциплинарни дела срещу Аржентина и
Коментари Харесай

ФИФА разследва Бразилия и Аржентина заради насилието по трибуните на стадион Маракана в Рио де Жанейро

Международната футболна централа (ФИФА) откри дисциплинарни каузи против Аржентина и Бразилия поради насилието по трибуните на стадион " Маракана " в Рио де Жанейро, забавили дуела от квалификациите за Световното състезание през 2026 година сред двете страни.

Аржентинската федерация по футбол получи обвиняване за проблеми с почитателите и забавянето на срещата, а Бразилската футболна централа е упрекната за пропуски при обезпечаването на сигурността и сигурността на проведения от нея дуел, заяви ФИФА.

Между ентусиастите по трибуните избухнаха конфликти след осъществяването на националните химни на двете страни, а тимовете се прибраха в съблекалните. Срещата започва с 27 минути по-късно от оповестения начален час.

ФИФА не показва съответен период за разглеждане на случая и налагане на наказания. Следващите квалификационни мачове за Световното състезание са през септември.

Бразилия ще бъде хазаин на Еквадор, а Аржентина приема състава на Чили.

Следващата среща сред тимовете на Бразилия и Аржентина може да бъде на Копа Америка през 2024 година - шампионат, който ще се организира в Съединени американски щати от 20 юни до 14 юли.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР