Международната футболна федерация (ФИФА) е започналa разследване срещу Челси заради

...
Международната футболна федерация (ФИФА) е започналa разследване срещу Челси заради
Коментари Харесай

ФИФА разследва "Челси" за трансфери на непълнолетни футболисти

Международната футболна федерация (ФИФА) е започналa следствие против " Челси " поради нередности при привличането на малолетни футболисти. Шампионите на Англия са обект на инспекция за сходни нарушавания за трети път в последните осем години.

" Можем да потвърдим, че следствието е в ход. Не можем да разкрием повече детайлности по случая ", съобщи представител на ФИФА, представен от вестник " Марка ".

" Челси " получи възбрана за прехвърляния за два прозореца през 2009 година поради привличането на 16-годишния Гаел Какута от френския " Ланс " през 2007 година Лондончани завоюваха последвалото обжалване и наказването отпадна. Сините бяха разследвани и за транфера на Бертран Траоре през 2013 година

Правилата на ФИФА не разрешават привличането на малолетни играчи, в случай че родителите им са емигрирали по аргументи, които нямат общо с футбола, или тимът и въпросният състезател се намират на 50 километра оптимално разстояние от границите на страната, от която идва състезателят.

 ФИФА проверява
© Associated Press

Изключение вършат прехвърлянията на футболисти в Европейския съюз и Европейската икономическа зона, при които минималната възраст е 16 години. В тези случаи клубът би трябвало да обезпечи висок стандарт на живот на играча.

Мадридските грандове " Реал " и " Атлетико " получиха възбрана за прехвърляния до 1 януари 2018 година поради нередности при подписването на контракти с млади играчи от непознати страни.

Наказанието на европейския клубен първенец беше понижено и белите получиха позволение да картотекират нови играчи през това лято. Забраната на " дюшекчиите " остана в действие и ще изтече на 1 януари.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР