Международната федерация по ски (ФИС) ще създаде собствено мащабно първенство

...
Международната федерация по ски (ФИС) ще създаде собствено мащабно първенство
Коментари Харесай

ФИС създава собствено мащабно първенство през 2024-та

Международната федерация по ски (ФИС) ще сътвори лично огромно състезание през зимата на 2024 година. Президентът Йохан Елиаш удостовери проекта за образуване на “Игрите на ФИС ”, които ще включват всички вероятни дисциплини - алпийски ски, ски тичане, северна композиция, ски-крос, ски скокове, сноуборд и фрийстайл.

Целта на събитието ще бъде да генерира повече интерес към зимните спортове, а концепцията е да се организира на всеки четири години. 

“Игрите на ФИС имат по-голям капацитет да привлекат фенове, в сравнение с международните шампионати. Този шампионат ще бъде доста потребен за спорта ни и ще даде опция за даже по-голям интерес към Олимпийските игри.

Първото издание на Игрите на ФИС ще бъде през 2024-та, а идващото през 2028-ма. 

Според мен скиорите желаят повече надпревари и желанието ни е да разтеглим календара с няколко старта в Азия и Южна Америка. Чувал съм ного недоволства от спортистите за дребния брой кръгове в международните купи.

Като се замисли човек от алпийските дисциплини някои скиори като Марко Одерман и Алекси Пентюро се състезават в огромен брой стартове, само че експертите в обособените дисциплини имат по-малък късмет за изява. Слаломите в календара, да вземем за пример, са едвам десетина ”, разяснява Елиаш пред изданието Ski Actu.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР