Международната федерация по плуване ФИНА гласува в понеделник да промени

...
Международната федерация по плуване ФИНА гласува в понеделник да промени
Коментари Харесай

Федерацията по плуване промени вековното си име на Световни водни спортове

Международната федерация по плуване ФИНА гласоподава в понеделник да промени името си на Световна централа по водни спортове на своя ексклузивен конгрес в Мелбърн.

Federation International de Natacion на френски е формалното име на централа, датиращо от 1908 година.

Президентът на ФИНА Хюсейн Ал-Мусалам сподели, че задачата на този ход е всички водни спортове да бъдат обединени за първи път под една шапка.

" Имаме потребност от име, което отразява цялото семейство на ФИНА, име, което може да се употребява с горделивост от нашите артистични плувци, гмуркачи, височинните скокове, плувци в открити води и нашите спортисти по водна топка ", сподели той.

Делегатите на ФИНА също гласоподаваха за приемането на нов правилник, който включва основаването на без значение звено по нравственос във водните спортове, което да влезе в действие от 1 януари 2023 година, наред с други промени.

Членството в изпълнителното бюро на федерацията към този момент ще предстои на възрастова граница от 75 години, към седем години откакто някогашният президент Хулио Малионе отстрани предходните ограничавания, което му разреши да се кандидатира за трети мандат през 2017 година

Ограниченията на президентския мандат към този момент ще подхождат на Олимпийската харта на Международния олимпийски комитет, която има мандат от осем години, подновяван един път за четири години.

Конгресът на ФИНА се организира в Мелбърн ден преди старта на Световното състезание в дребен басейн, на което ще вземат участие и 10 български плувци.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР