Международната федерация по лека атлетика (ИААФ) ще разчита на препоръките

...
Международната федерация по лека атлетика (ИААФ) ще разчита на препоръките
Коментари Харесай

Руската атлетическа федерация остава без лиценз

Международната федерация по лека атлетика (ИААФ) ще разчита на рекомендациите на работна група преди да вземе решение по въпроса за възобновяване на лиценза на съветската федерация по лека атлетика. Това съобщи президентът на ИААФ лорд Себастиан Коу.

Работната група, отпред с норвежеца Руне Андерсон, ще показа своя отчет пред ИААФ при започване на декември.

" Установяването на личните ни критерии и процесът на оценка на техния прогрес спомогнаха на леката атлетика през последните три години. Затова ще продължим да разчитаме на рекомендациите на работната група по въпроса за възобновяване на съветската федерация, до момента в който не сме изцяло сигурни, че всички условия са изпълнени ", съобщи Коу.

ИААФ има свои критерии за възобновяване на съветската централа, която беше осъдена през 2015 година след появяването на доказателства за целенасочена приложимост на допинг в Русия в интервала 2011-2015 година. Затова наказването на съветската федерация остава в действие. 

В четвъртък Световната антидопингова организация (УАДА) взе решение да възвърне правата на съветската антидопингова организация (РУСАДА). Това е един от критериите за анулация на дисквалификацията на съветската федерация по лека атлетика.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР