Международната федерация по хокей на лед (IIHF) е получила обезщетение

...
Международната федерация по хокей на лед (IIHF) е получила обезщетение
Коментари Харесай

IIHF е получила сериозно обезщетение за отмененото СП през 2020 година

Международната федерация по хокей на лед (IIHF) е получила обезщетение в размер на 6 милиона франка (6.7 милиона долара) като застрахователни заплащания за анулираното Световното състезание през 2020 година, оповестява швейцарският вестник " Le Matin ".

Шампионатът на планетата трябваше да се организира в Лозана и Цюрих (Швейцария) от 8 до 24 май 2020-а, само че беше анулиран поради пандемията от ковид.

Според изданието, общият размер на компенсацията е бил 15 милиона $, само че е била разграничена на половина сред компанията " In Front ", отговаряща за маркетинга в IIHF, и Швейцарската федерация по хокей на лед.

Отбелязва се, че единствено Световното състезание през 2003 година във Финландия (15.1 милиона долара) е донесло по-големи облаги.

Междувременно, множеството от членовете на Съвета на Международната федерация по хокей на лед са решени тазгодишното Световно състезание да се организира единствено в Латвия, предава ТАСС.

" В момента болшинството от членовете на съвета са склонни да проведат шампионата в Латвия, защото е допустимо да се провежда в една страна. Но на следващия ден отчетът на комисията, която отиде в Латвия, ще бъде изслушан и мнението може да се промени ", сподели неизвестен източник за организацията.

Съветът на IIHF може да вземе решение къде ще се организира шампионатът на съвещанието си на 2 февруари.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР